MACOM-ADVIESTEAM

Met het oog op verdere professionalisering van het Museum aan de IJzer werd in 2017 een management-adviesgroep opgericht in nauwe samenwerking met de ‘Koepel van Attracties & Musea’. Deze expertengroep wil de directie vooral adviseren op vlak van algemeen management, marketing, communicatie en promotie, kortom alle niet-museale thema’s.

Samenstelling

De management-adviesgroep wordt gecoördineerd door Bart Vermeulen, directeur Koepel van Attracties & Musea vzw en voorzitter Kustattracties vzw en bestaat uit volgende deelnemers met een brede relevante expertise in de sector van cultuur en toerisme én management: Piet Jonckers, algemeen directeur Train World Brussel – Erik Jacquemyn, zelfstandig adviseur sciences centres worldwide -  Dirk Houben, CEO van Impuls Communicatie -  Jurgen Lermytte, regionaal directeur Paribas Fortis – Rudy Van Eysendeyk, voormalig algemeen directeur KMDA en bestuurder diverse toeristische attracties – Hans Vandamme, initiatiefnemer Historium Brugge en voorzitter raad van bestuur – Fons Borginon, jurist Europees en internationaal rechts en gewezen politicus en Elwin Lammers, communicatie-adviseur (NL) en Vlaanderenkenner.

Werking

Het MACOM-team komt twee keer per jaar samen. Nog voor de eerste bijeenkomst hadden alle leden de site en het museum als gewone bezoeker bezocht. Dit liet hen toe om zelf een beeld van de beleving en het bezoek te vormen en een inzicht te verwerven in het dagelijkse onthaal en de reguliere werking van het museum.

Op het eerste overleg van vrijdag 13 oktober 2017, kregen de deelnemers na de gegidste rondleiding op de site en in het museum, een gedetailleerde achtergrondinformatie over de werking van de vzw, het museum, de uitdagingen waar het museum voor staat en de plannen die gemaakt worden.

Tijdens de rondetafel kwamen niet alleen heel wat bijkomende vragen aan bod, maar reikten de deelnemers al heel wat suggesties aan voor kleine en grote verbeteringen.