BEZOEK MET JE KLAS HET MUSEUM AAN DE IJZER

Mevrouw, Meneer
Beste leerkracht

We hopen dat jonge mensen ook anno 2017 stilstaan bij de vreselijke gruwel die oorlog aanricht, 100 jaar geleden in de Westhoek, vandaag in Syrië en bij honderden anderen brandhaarden overal in de wereld!

NIEUW : unieke verhaallijnen

De gloednieuwe ‘verhaalroutes’ geven je een nieuwe en verrassende inkijk in het Museum aan de IJzer, over de 22 verdiepingen heen. Je kiest een bezoek op jouw maat. Je opteert voor het verhaal ‘Oorlog & Vrede’ of voor ‘Vlaanderen & Identiteit’.  Wil je graag een andere kijk op het museum, kies dan voor de route van de ’10 topstukken van het museum’.  Rode draad door elk verhaal zijn de ‘levendige testimonials’ van bevoorrechte getuigen die je wegwijs maken in jouw verhaallijn.

Je bezoek start altijd 84 meter hoog, in de panoramazaal van de IJzertoren. Je geniet er van een uniek en adembenemend uitzicht over de Vlaamse Velden, vanaf de Franse grens in Ploegsteert tot aan onze kust. Het hele gebied van de onderwaterzetting ligt aan jouw voeten.

NIEUWE EXPO!

Om onze missie van Vrede, Vrijheid en Verdraagzaamheid duidelijk in de verf te blijven zetten, bouwen we elk jaar een unieke tentoonstelling. Dat is dit jaar niet anders. ‘Toen de dood uit de hemel kwam’ vertelt het beklijvende verhaal van de nog prille luchtvaart in WOI.

Na het bezoek, kun je in ons museumfoyer rustig jouw ervaring met je leerlingen delen. Je kan er tevens terecht voor een hapje, een drankje, en heel wat informatie over de fronstreek. Wil je graag dat wij je de lunch serveren, ook dat kan.  We heten jou van harte welkom!

Op onze website vind je de nodige en gedetailleerde informatie om je bezoek aan Diksmuide en het Museum aan de IJzer perfect te kunnen voorbereiden. Is het je ook opgevallen dat de tarieven al voor het vierde jaar op rij ongewijzigd zijn gebleven?

Heb je nog vragen over het Museum aan de IJzer, of wil je graag meteen jouw bezoek reserveren, neem dan contact op met onze onthaalmedewerkers.  Dat kan telefonisch op 051-50 02 86 of via mail naar info@aandeijzer.be

We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen!