IJZER 2018:POEZIE

100 jaar na de Groote Oorlog fietsen 10 dichters een week lang langs de frontlijn. Ze trekken van Diksmuide over Zonnebeke, Ieper en Langemark naar Poperinge en staan stil bij monumenten, kerkhoven, loopgraven en minder bekende herdenkingsplekken. Ze brengen hulde op de manier die ze het best kennen: met poëzie.

Op woensdagavond 18 april ben je van harte welkom in het in het Museum aan de Ijzer voor de avondvoorstelling. Ijzer 2018 is een beklijvende literaire voorstelling over angst en afscheid, oorlog en vrede. IJzersterk nieuw werk van hedendaagse dichters gecombineerd met de pakkendste gedichten van (on)bekende War Poets. Een literair eerbetoon aan de honderdduizenden soldaten en burgers die in de Westhoek tijdens de Groote Oorlog het leven lieten. 
 

Met : Benno Barnard, Andy Fierens, Els Moors, Max Temmerman, Bart FM Droog, Maud Vanhauwaert (poëzie) . Muzikale gast: Noémie Schellens (zang) en Maarten Vandenbemden (gitaar) Soundscapes door Myrthe Luyten en Bert Hornickx

Productie: VONK & Zonen ism CC Kruispunt en Museum aan de IJzer

PRAKTISCHE INFORMATIE AVONDVOORSTELLING

DATUM: woensdaf 18 april van 20u tot 21u30

LOCATIE: Museum aan de Ijzer

TICKETPRIJS:  10 EUR basis/ 7,7 EUR abonnementen en groepstarief/ 5 EUR -18jarigen
https://www.cckruispunt.be/losse-tickets

 

 

IJzer 2018 is een productie van VONK & Zonen met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren en Cresco Advocaten CVBA in samenwerking met het Goethe-Institut, Poëzie Aarschot, dasKULTURforum Antwerpen, Cresco Advocaten CVBA, Westtoer, In Flanders Fields Museum, Museum aan de Ijzer, CC Kruispunt Diksmuide, Memorial Museum Passchendaele 1917, Talbot House, Huis van de Dichter en de steden en gemeenten Ieper, Diksmuide, Zonnebeke en Poperinge.