Kurt Defrancq: De binnenzak van de ziel

Na een bezoek aan de Kazerne Dossin in Mechelen keert Kurt Defrancq terug naar huis met een onbehagelijk gevoel . Hoe is zoiets ooit kunnen gebeuren? Tienduizenden mensen die vanuit een kazerne in ons land vervoerd werden naar vernietigingskampen. ‘Dit is een voltooid verleden tijd’, wil hij denken.

Onderweg naar huis razen de zware trucks hem voorbij. Vrachtwagens waarin mensen op de vlucht zich verstoppen in de hoop op een beter leven. Dit is de tegenwoordige tijd.

Hoe komt het dat zoiets kan gebeuren? Op de vlucht moeten en nergens terecht kunnen, nergens welkom zijn. Op de een of de andere manier heeft de mens precies nog niet veel bijgeleerd.

Acteur en verhalenverteller Kurt Defrancq probeert in ‘De binnenzak van de ziel’ op deze vraag een antwoord te vinden. Een mozaïek van verschillende verhalen met de nodige dosis humor, poëzie en emotionele momenten. Een voorstelling voor grootouders en hun kleinkinderen vanaf zeg maar 12 jaar, en alles wat daartussen ligt

Deze voorstelling vindt plaats in het auditorium op de gelijkvloerse verdieping van de IJzertoren. Omwille van de coronamaatregelen worden slechts 23 personen per voorstelling toegelaten. We voorzien daarom 2 voorstellingsdagen vrijdag 13 november en zaterdag 14 november. Telkens om 20.00u. Tickets kopen kan via de website: www.cckruispunt.be