LESPAKKETTEN

We hebben op maat uitgewerkte lespakketten.

Er zijn pakketten voor:

  1. derde graad van het basisonderwijs
  2. eerste graad van het secundair onderwijs
  3. derde graad van het secundair onderwijs

Voor de derde graad van het basisonderwijs is een invulbrochure uitgewerkt. Hiermee hebben we geprobeerd om voor de leerlingen een boeiend werkdocument samen te stellen. Waar het onderwerp er zich toe leende hebben we eveneens gepoogd moderne werkvormen te hanteren. De opdrachten en de werkwijze zijn gestoeld op de VakOverschrijdende EindTermen  (VOET). We wensen u samen met de leerlingen een leerrijk bezoek aan het vernieuwde museum.
 
Voor de eerste graad van het secundair onderwijs hebben we een evenwicht gevonden tussen invulvragen en iets meer uitgebreide opdrachten.
 
Voor de derde graad van het secundair zijn de opdrachten erop gericht om de leerlingen te laten nadenken en overleggen over bredere maatschappelijke thema’s, uiteraard gerelateerd aan de kernthematiek van oorlog en vrede.

Memorydate

Jongeren van diverse origine ontmoeten elkaar op een herinneringsplek uit WO I. De oorlog wordt een kapstok om hun kritische zin aan te wakkeren en onverschilligheid tegen te gaan. Door in het verleden te duiken, denken ze ook na over vandaag en de toekomst.

Een project van Provincie West-Vlaanderen.