PLAN JE BEZOEK AAN ONS MUSEUM

Wat is Museum aan de IJzer?

Museum aan de IJzer is een 22 verdiepingen tellend museum dat een unieke kijk geeft op WO I in de Westhoek en de geschiedenis van de Vlaamse ontvoogding. Het museum huist in de monumentale IJzertoren in Diksmuide.

Waarom is het museum zeker een bezoekje waard?

Het museum is niet alleen een educatieve topper, het is ook een unieke, symbolische plek op een erkende Europese vredessite. Vanop het dakterras (84 meter hoog!) heb je een adembenemend zicht op de hele WO I-frontstreek.  Kom voor het uitzicht, vertrek met inzicht. Bovendien starten hier heel wat fiets-en wandelroutes om de Westhoek te verkennen.

Wat ga je bijleren?

Het museum focust op de geschiedenis van de Vlaamse ontvoogding en de Belgisch – Duitse confrontatie in de Eerste Wereldoorlog. Dankzij een interactief parcours blijft het verhaal boeiend voor jong en oud. Bovendien zijn er ook heel wat interessante, tijdelijke expo’s.

Waar vind je Museum aan de IJzer?

Het Museum aan de IJzer bevindt zich op de prachtige site van de IJzertoren in Diksmuide (IJzerdijk 49, 8600 Diksmuide). Het museum is dagelijks geopend, ook op zaterdag, zon-en feestdagen.

Openingsuren?

Het museum is dagelijks geopend, ook op zaterdag, zon-en feestdagen.

Reserveer hier je tickets.