UW BEZOEK

GIDSEN

Vanaf 1 september 2019 bezoeken alle schoolgroepen het Museum aan de IJzer met gids. Het bezoek dient dus ook vooraf gereserveerd te worden. Dit kan heel makkelijk via deze link. De prijs per leerling bedraagt €4,- en omvat zowel de inkom als de gidsbeurt. Per gids is het minimumaantal 15 leerlingen en het maximum 30. Voor grotere groepen worden dan meerdere gidsen voorzien. Indien jullie met een kleinere groep zijn, neem gerust contact met ons op. 

Voor meer informatie: reservaties@aandeijzer.be 

 

PICKNICKEN

Reserveer op voorhand als jullie willen picknicken in de IJzertoren. Wij beschikken over picknickruimtes, zowel binnen als buiten. Voor €2,- per persoon zijn deze te gebruiken, inclusief een drankje.
 

 

NIEUW VANAF 2019

Vanaf februari bieden wij u graag de mogelijkheid om met uw klas onze nieuwe interactieve ruimte te reserveren. Een groot interactief touchscreen scherm met internettoegang is alvast ter beschikking.
Samenzitten ter voorbereiding van jullie bezoek, na het bezoek nog opdrachten vervullen, een les- of bezinningsmoment inlassen, presentaties, workshops, ... voor meer informatie en inspiratie contacteer ons via reservaties@aandeijzer.be!

 

BEKIJK ZEKER OOK ...

SUBSIDIE HERINNERINGSPLAATSEN EERSTE WERELDOORLOG

De herdenking van de Eerste Wereldoorlog 2014-2018 is in schoonheid afgerond. Het subsidiereglement ‘Bezoek herinneringsplaatsen WO-I’,  zal nog voor 1 jaar verlengd worden tot 31 december 2019.  Je kan subsidies aanvragen vanaf 1 februari 2019 voor bezoeken vanaf ten vroegste 1 maart 2019. Klik hier voor meer informatie.

 

GRATIS MET JE KLAS NAAR HET MUSEUM?

Gratis met de klas naar het museum? Dat kan dankzij dynamoOPWEG. Klik hier voor meer informatie.

 

Memorydate

Jongeren van diverse origine ontmoeten elkaar op een herinneringsplek uit WO I. De oorlog wordt een kapstok om hun kritische zin aan te wakkeren en onverschilligheid tegen te gaan. Door in het verleden te duiken, denken ze ook na over vandaag en de toekomst.

Een project van Provincie West-Vlaanderen.