Kleur mee voor meer vrede

'Nooit meer Oorlog' lees je op de voorgevel van de IJzertoren. Is dat niet de hartenwens van ons allemaal?

De Paxpoort en de IJzertoren zijn dé vredesmonumenten van Vlaanderen. Op de plek waar 100 jaar geleden de Eerste Wereldoorlog hevig woedde, staat nu elke dag de 'vrede' centraal.

Overal ter wereld willen mensen vrede. Blank of zwart, jong of oud, jongen of meisje, arm of rijk, gelovig of niet ... Laten we de hand reiken naar elkaar zoals de kinderen op deze tekening, en kleuren voor vrede! Schrijf ook jouw vurigste vredeswens onderaan de tekening.

Elke week zetten we een leuk ingekleurde tekening op de website van het Museum aan de IJzer – www.museumaandeijzer.be - en op onze Facebookpagina. Hou de website in de gaten want misschien kun je dan nog een leuk extraatje winnen…

Klik op de tekening voor de pdf-versie.