Museum aan de IJzer

  Wandelhappening Aan de IJzer

  Zet je wandelschoenen al maar klaar, want op zaterdag 3 juli slaan het Museum aan de IJzer en wandelclub Diksmuide de handen in elkaar voor een originele wandeltocht van 8km met start aan de voet van de IJzertoren. We nemen je mee naar unieke plekjes die hun geheimen speciaal voor jou prijs geven. Een verteller geeft je uitleg over de plaats waar je bent. Bovendien is het meer dan wandelen alleen. Enkele passages op het parcours leg je af op een leuke en originele manier. Wat kunnen we nog verklappen? Je passeert op de markt van Diksmuide waar er extra kinderanimatie is. Afsluiten doen we opnieuw op het terrein van de IJzertoren waar je een welverdiend drankje of ijsje krijgt aangeboden. Ben je minder mobiel? Dan is er een ingekort parcours van 4,5 km. Mag het voor jou een wat langere tocht zijn? Dan kies je voor de route van 19 km! Die brengt je naar pittoreske plekjes zoals Stuivekeskerke en Tervaete.

  Hoe deelnemen

  Deelname is enkel mogelijk mits vooraf inschrijven via info@aandeijzer.be met vermelding van naam, aantal personen en leeftijd. 

  Voor de belevingstocht van 8 km is het aantal inschrijvingen beperkt: stipt om het half uur, met als eerste vertrekmoment 9u30 en laatste 14u, kunnen telkens maximum 40 personen starten. Vermeld je gewenste vertrekmoment bij de inschrijving.

  Voor de wandelroutes van 4,5 km en 19 km kan je vrij starten tussen 9u en 12u.

  Start en aankomst aan de IJzertoren. Laatste aankomsttijd is 18u.

  Deelnameprijs (geldig voor de 3 routes)

  Kinderen < 7 jaar : gratis

  7 - 17 jaar: € 3,00 (leden wandelclub € 2,50)

  Volwassenen: € 5,00 (leden wandelclub € 4,50)

  Een gratis consumptie/ijsje na de tocht zit in de deelnameprijs vervat

  Opgelet

  Er is enkel drankverkoop op de site van het Museum aan de IJzer (ook voor de 19 km).
  Geen rustposten onderweg.