Museum aan de IJzer
  • 09:00 - 18:00
  • 10:00 - 18:00
  • 09:00 - 17:00
  • 10:00 - 17:00
  • 09:00 - 18:00
  • 10:00 - 18:00
  Het domein is toegankelijk tot 1 uur voor sluitingstijd

  Activiteiten

  Geen extra activiteiten vandaag , we zijn gesloten , maar we zijn open

  Reserveer nu uw tickets

  Het Museum Aan de IJzer bevindt zich op de Europese Vredessite ‘Aan de IJzer’, met de Paxpoort, de IJzercrypte en de IJzertoren.
  De IJzertoren herbergt het 22 verdiepingen tellende interactieve museum over oorlog & vrede.
  Vanop het dakterras, 84 meter hoog heb je een uniek uitzicht over de hele frontstreek
  Reserveer tickets

  Vredesdag Aan de IJzer - Reveil

  Op 11 november maakten we het even stil. Iedereen was welkom op onze site om samen met ons de gesneuvelde Eerste Wereldoorlog soldaten te herdenken.
  In 1918 legden de strijdende partijen de wapens neer, in november nemen wij de instrumenten op. Een toets muziek, met krachtige verhalen als versterker, maakte van onze Crypte een ingetogen en troostende plaats.

   

   

  Tentoonstelling 100 jaar VTB

  Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Vlaamse Toeristenbond – nu Cultuursmakers – werd opgericht. Voor de ontwikkeling van het toerisme in Vlaanderen, en in het bijzonder het cultuurtoerisme, is de VTB een belangrijke speler geweest. Vele Vlamingen kwamen door de initiatieven van de VTB voor het eerst in contact met toeristische en culturele activiteiten en reizen. Om dit te vieren heeft het ADVN samen met Cultuursmakers de expo ‘Samen op stap met de VTB. 100 jaar cultuurtoerisme’ gemaakt die de rijke en diverse geschiedenis van VTB presenteert. Deze expo loopt van 22 juni tot 3 september in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Nadien verhuist een groot gedeelte van deze expo naar de IJzertoren in Diksmuide waar ze van 8 oktober tot en met 8 januari te zien zal zijn. De reden moeten we niet ver zoeken. VTB was jarenlang een belangrijke partner bij de uitbouw van de IJzerbedevaarten tot massabijeenkomsten. De samenwerking kaderde in het voornemen van VTB om een wezenlijke rol te spelen in de vorming van een Vlaamse identiteit.

   

  Vrede is strijden en steun 'Vlaggen voor Vrede'

  Toon je Vlaamse vredesidentiteit en strijd met ons mee met de vredesregenboogvlag voorop! Steun samen met vzw Aan de IJzer ‘Vlaggen voor Vrede’ want elke verkochte vlag betekent een bijdrage van € 5,00 voor dit project.
  Deze vredesregenboogvlaggen meten 100 cm op 150 cm, kosten € 24,00 en zijn te koop in de museumshop van de IJzertoren. Maar met een eenvoudig bestelmailtje naar info@aandeijzer.be kan het eveneens (geen verzendingskost!).

  Raadpleeg hier de volledige opinietekst.

  Ontdek ons

  Individueel bezoek en met je gezin

  Groepsbezoek

  Aanbod op maat

  Toegankelijkheid

  Kenniscentrum

  Blijf op de hoogte

  Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste nieuwtjes en evenementen in het Museum aan de IJzer.

  Steun onze werking

  VZW Aan de IJzer beheert de IJzertorensite in Diksmuide en het monument voor de Gebroeders Van Raemdonck in Steenstraete. De VZW staat in voor het onderhoud en de inhoudelijke activiteiten van deze sites. Bent u geïnteresseerd in onze werking of wil u ons steunen, financieel of als vrijwilliger, neem dan een kijkje op deze pagina.