Museum aan de IJzer

  ZALIGE ZONDEN - uitgesteld naar een latere datum

  Een schuimende Pater van West-Vleteren of een heerlijk ambachtelijk ijsje, een smeuïg stukje kaas uit de polders of een authentieke Picon, genietend als God naast Frankrijk! Hoe vaak worden we in de Westhoek niet verleid tot een kleine zonde, een ‘zalige’ zonde die de rest van het bezoek nazindert en ons goesting doet krijgen naar meer? Op weg door de uitgestrekte regio val je van de ene verbazing in de andere. Niet alleen staat genieten overal centraal, maar je vindt er tal van leuke musea, attracties en ander bezienswaardigheden.                
  Een tiental Westhoek-musea, waaronder Museum aan de IJzer, slaan de handen in elkaar en laten een muziektheaterproject doorheen de Westhoek reizen.

  Hiervoor schreef auteur-theatermaker Yves Bondue, geboren en getogen in de Westhoek, een zinderend scenario dat door een kwartet ervaren acteurs zal worden gebracht. Maar er is meer! We gaan ook proeven van al dat lekkers. Een heerlijke reeks, per locatie aangepaste Westhoekhapjes en -dranken, veroveren vlot al je smaakpapillen. En je weet toch dat de ideale biecht na een Zalige Zonde zit in een wandeling of fietstocht in de mooie Westhoek? Die brengt je dan weer naar één van de andere deelnemende Westhoek-musea en zo is de ‘Zalige Zonden’-cirkel rond.

   

  Voorstelling in de IJzertoren: zondag 24 oktober om 19.30u  -  UITGESTELD NAAR EEN LATERE DATUM

  Deelname bedraagt 49 euro per persoon

  Inschrijven via info@aandeijzer.be

   

  Toneeltekst en muziek: Yves Bondue

  Spel: Silke Thorrez, Evelien Lucy Verhegge, Jeroen Defauw en Yves Bondue

  Spelcoach: Lize Pede

  Productie en coördinatie: vzw Radio Sanseveria.

  Campagnebeeld: Michaël Depestele

  In opdracht van de streekmusea uit de Westhoek en met steun van Leader, Vlaanderen, CO7 en Toerisme Westhoek.