Museum aan de IJzer

  Uw bezoek met de klas

  schoolgroep bezoek met gids op de site

  Uw bezoek

  Vanaf 1 september 2019 bezoeken alle schoolgroepen het Museum aan de IJzer met gids. Het bezoek dient dus ook vooraf gereserveerd te worden. Dit kan heel makkelijk via (deze link nog in te voegen)

  De prijs per leerling bedraagt €4,- en omvat zowel de inkom als de gidsbeurt. Per gids is het minimumaantal 15 leerlingen en het maximum 30. Voor grotere groepen worden dan meerdere gidsen voorzien. Indien jullie met een kleinere groep zijn, neem gerust contact met ons op. 

  Reserveer ook op voorhand als jullie willen picknicken in de IJzertoren. Wij beschikken over picknickruimtes, zowel binnen als buiten. Voor €2,- per persoon zijn deze te gebruiken, inclusief een drankje. 

  DAGTRIPS

  Een dagtrip naar de Westhoek en een bezoek aan het Museum aan de IJzer (IJzertoren) kunnen uiteraard met tal van bezienswaardigheden worden gecombineerd.
  Zes eigentijdse musea en bezoekerscentra nabij het IJzerfront 14-18 tonen, zowel interactief, sfeervol, klassiek als met moderne media, hoe mens en landschap de Eerste Wereldoorlog meemaakten. Ontdek ze allemaal op www.ijzerfront1418.be.

  Wij werken graag volledige dagtrips uit op maat van uw klas/school. Voor meer informatie contacteer ons via reservaties@aandeijzer.be

  zicht op de pax poort, ijzertoren en site

  Bekijk zeker ook ...

  NIEUW


  Wij bieden u graag de mogelijkheid om met uw klas onze nieuwe interactieve ruimte te reserveren. Een groot interactief touchscreen scherm met internettoegang is alvast ter beschikking.
  Samenzitten ter voorbereiding van jullie bezoek, na het bezoek nog opdrachten vervullen, een les- of bezinningsmoment inlassen, presentaties, workshops, ... voor meer informatie en inspiratie contacteer ons! 

  SUBSIDIE BEZOEK WEST-VLAAMSE ERFGOEDLOCATIES

  Bezoek je het Museum aan de IJzer met je klas, een groep jongeren of kansarmen? De provincie subsidieert het vervoer, de toegangs- en gidskosten en een overnachting.
  Let op, je moet je aanvraag wel minstens één maand voor je bezoek indienen.

  Klik hier voor meer informatie

  MEMORYDATE


  Jongeren van diverse origine ontmoeten elkaar op een herinneringsplek uit WOI. De oorlog wordt een kapstok om hun kritische zin aan te wakkeren en onverschilligheid tegen te gaan. Door in het verleden te duiken, denken ze ook na over vandaag en de toekomst.
  Bekijk via deze link de memorydate met de jongeren van de OKAN-klas van het MMI Kortemark en van het VTI van Torhout. 

  Een project van Provincie West-Vlaanderen.